Artikelen

Deze mensen gingen je voor, lees meer over hun beweegredenen en zoektocht.

Praktische tips

Ik wil een challenge doen

Voor sommige mensen werkt het goed om te starten met een uitdaging in een bepaalde periode, zoals het bekende dry January waarin je een maand lang geen alcohol drinkt. Ook om meer vegetarisch en plantaardig eten zijn er zogenaamde ‘challenges’, we zetten er hier een aantal voor je op een rij.
Praktische tips

De eerste stappen naar een nieuw menu voor… de horeca

Gedreven door principes of uit een behoefte naar gezonde voeding zal ook jouw gast vaker willen kiezen voor een vegan gerecht. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de mensen ook in de horeca plantaardig wil eten en verrassende nieuwe smaken ontdekken. Hoe speel jij daar als horecaondernemer het beste op in, zonder dat je allemaal ingewikkelde processen in je keuken brengt?
Een foto van Dennis Vink voor een meer Dierenwelzijn

Het kantelpunt van… gedragsbioloog Dennis Vink

Pas toen iemand die zelf plantaardig at, me confronteerde met die schijnargumenten, viel het kwartje. Als ik echt om dieren geef, realiseerde ik me, geef je geen cent meer uit aan dierlijke voeding. Zo is het gegaan.
Actrice Thekla Reuten op een donkere achtergrond Gezondheid

Het kantelpunt van… actrice Thekla Reuten

Het gaat er ook niet om dat je direct alles perfect doet: het gaat erom dat je begint. En je kunt het beste beginnen met dingen die makkelijk voor je zijn.
Dierenwelzijn

Het kantelpunt van… gezondheidswetenschapper Lotte Vermeer

Als je leert hoe je lekker kunt koken met planten, wil je geen vlees en vis meer. Ik mis het ook helemaal niet. Sterker nog, ik vind het niet eens lekker meer.
Iris Wichers buiten Milieu en klimaat

Het kantelpunt van… huisarts Iris Wichers

Dat ons voedingspatroon zo’n grote impact heeft op klimaatverandering was voor mij echt een eyeopener.”
Zangeres Sabrina Starke met een beige achtergrond Gezondheid

Het kantelpunt van… zangeres Sabrina Starke

17 jaar geleden kwam mijn schoonmoeder terug van een reis naar Jamaica. Daar raakte ze geïnspireerd door de Ital keuken.
Ondernemer Merijn Everaarts in een kamer Dierenwelzijn

Het kantelpunt van… Merijn Everaarts (Dopper)

Ze serveerden hele vissenkoppen, ganzenpoten, dat stond me tegen. In het vervolg gaf ik aan dat ik vegetariër was.
Een roeiende Janneke van der Meulen Gezondheid

Het kantelpunt van… roeier Janneke van der Meulen

Vanaf dat moment werd het allemaal veel makkelijker. Voor mezelf, maar ook voor de mensen om me heen. Het schept duidelijkheid.
Wielrenner Bram Tankink voor een mooi huis Gezondheid

Het kantelpunt van… oud-profwielrenner Bram Tankink

Het is een mythe dat je vlees moet eten om genoeg eiwitten binnen te krijgen.
Milieu en klimaat

Het kantelpunt van… orthopedisch chirurg Patrick Deckers (Caring Doctors)

Pas toen mijn vriendin en ik een zoon kregen, is het roer bij ons omgegaan. Gaandeweg zijn we ook gestopt met zuivel. Vis at ik sowieso niet, daar vind ik niks aan.”