Gezondheid

Het kantelpunt van… zangeres Sabrina Starke

  • Bijgewerkt op 12-07-2023
  • 2 minuten
In dit artikel: "Ik was ook gewoon benieuwd wat andere voeding voor mijn gezondheid kon betekenen, dat wilde ik graag ontdekken.”

“Ik eet alles, maar dan plantaardig.”

Surinaamse keuken

“Vroeger aten we vooral Surinaams. In de Surinaamse keuken wordt met veel groenten gekookt, zoals tayerblad wat lijkt op spinazie, kousenband en oker. En dan natuurlijk met rijst, zoete aardappel, vlees of vis. Mijn moeder kookte ook klassieke Hollandse pot; aardappelen, vlees, groenten.”

Kantelpunt

“17 jaar geleden kwam mijn schoonmoeder terug van een reis naar Jamaica, daar raakte ze geïnspireerd door de Ital keuken. Dat zijn heerlijke, gezonde plantaardige gerechten, ontwikkeld door de rastafari’s. Sindsdien ben ik gaan nadenken over hoe we eten. De gekkekoeienziekte was trouwens ook een aanleiding. En ik was ook gewoon benieuwd wat andere voeding voor mijn gezondheid kon betekenen. Dat wilde ik graag ontdekken.” 

“Ik was ook gewoon benieuwd wat andere voeding voor mijn gezondheid kon betekenen.”

Eindeloze mogelijkheden

“Ik eet eigenlijk alles, maar dan plantaardig. Van alle dingen die ik vroeger lekker vond maak ik nu een plantaardige variant. Dus veel Surinaamse groenten, gebakken banaan, zoete aardappelen en rijstgerechten. Ik maak zelfs mijn eigen bonen- en champignonburgers, heerlijk!”

Verbaasd

“Sommige familieleden zijn verbaasd dat ik het al zolang volhoud zonder vlees en vis. Maar inmiddels weet iedereen wel wat ik lekker vind en doen ze de moeite om voor mij iets speciaals te maken. En de catering op festivals bij optredens is tegenwoordig altijd vegetarisch en veganistisch, want dat lust iedereen. Ik kom dus wel aan mijn trekken!” 

Sabrina Starke is een Nederlandse singer-songwriter.