Praktische tips

Ik wil anders uit eten

  • Bijgewerkt op 11-10-2023
  • 2 minuten
In dit artikel: Overal in Nederland zijn fantastische restaurants te vinden met vegetarische gerechten of zelfs een volledig plantaardig menu. Maar hoe vind je ze? We zetten een aantal van onze tips voor je op een rij, van hoog- tot laagcuisine.

HappyCow

HappyCow is in onze ogen meest complete site om vegetarische of plantaardige eetcafés, koffietentjes en restaurants te vinden, van Budel tot Leeuwarden maar ook buiten onze landsgrenzen.

Tripadvisor

Vrijwel elke grote stad komt voor op reissite Tripadvisor en daar vindt je veel lijstjes van de beste vega of vegan restaurantopties. Haal je je informatie liever van TikTok of Instagram? Zoek op vega of vegan restaurants en de resultaten zullen blijven terugkomen in je tijdlijn.

Culinair

Er wordt steeds meer tot op hoog niveau plantaardig gekookt. Ook zijn er steeds meer koks die in hun opleiding al leren te koken zonder gebruik te maken van dieren. In Nijmegen is De Nieuwe Winkel zelfs een driesterrenrestaurant waar ze uitgaan van botanische gastronomie, oftewel “vingeraflikkende gerechten van planten”. Via Restauplant zijn een hoop nieuwe restaurants te ontdekken.

Vraag het je favoriete buurtrestaurant

Voor een goede chef-kok is het vaak een uitdaging om iets te bedenken, dus waarom vraag je niet in je favoriete buurtrestaurant om meer vega of plantaardige opties (tip: zet de chef niet voor het blok maar vraag het een aantal dagen voordat je er gaat eten). Nee heb je, ja kun je krijgen. Voor eventuele inspiratie kun je de chef verwijzen naar het artikel van chef- en gezondheidswetenschapper Lotte Vermeer.