Praktische tips

Ik wil een challenge doen

  • Bijgewerkt op 08-10-2023
  • 2 minuten
In dit artikel: Voor sommige mensen werkt het goed om te starten met een uitdaging in een bepaalde periode, zoals het bekende dry January waarin je een maand lang geen alcohol drinkt. Ook om meer vegetarisch en plantaardig eten zijn er zogenaamde ‘challenges’, we zetten er hier een aantal voor je op een rij.

De Veggie Challenge

De Veggie Challenge van Proveg geeft je drie opties om dertig dagen meer plantaardig te eten: minder vlees, volledig vegetarisch of volledig plantaardig. Via de site of de speciale app krijg je tips om je menu aan te passen door middel van recepten, weekmenu’s en boodschappentips. Je kan de Veggie Challenge op elk moment starten. 

Veganuary

Veganuary, een non-profit organisatie uit Wales, probeert mensen in januari een maand plantaardig te laten eten. Uiteraard hopen ze dat het goed bevalt en dat je het daarna volhoudt Je kan je hier inschrijven om mee te doen en recepten, een kookboek en tips te ontvangen.

De Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel

Van 4 tot 10 maart 2024 is het de zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Je kan zelf of met je school of organisatie meedoen door een week lang vlees en zuivel te laten staan. De site biedt je handige tips en recepten voor gerechten, ook zijn er plantaardige aanbiedingen te vinden zodat je je boodschappenlijstje alvast kan voorbereiden.

Meatless Monday

Misschien wel de bekendste internationale campagne: Meatless Monday. Het idee is dat je elke maandag vlees laat staan simpel en daardoor goed vol te houden. De Meatless Monday site heeft handige gerechten voor je op een rij gezet, waarmee het makkelijk is om je week goed te starten.