Praktische tips

Ik wil anders boodschappen doen

  • Bijgewerkt op 11-10-2023
  • 2 minuten
In dit artikel: Wat je in je mandje gooit, bepaalt in grote mate je menu. Of je nu graag in de supermarkt komt of juist voor bezorging kiest, er zijn een paar simpele trucs die je helpen bij het aanpassen van je menu en vaker plantaardig te eten. In dit artikel lees je onze boodschappentips.
.

Eerste hulp bij boodschappen

Wanneer je in de supermarkt staat zie je verschillende keurmerken die je helpen bij het kiezen voor plantaardige producten. Zo zijn er het V-Label voor vegetarische en vegan producten en de zonnebloem van The Vegan Society. Bestel je je boodschappen online? Veel supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo of Crisp bieden vegetarische of plantaardige opties tijdens het aanvinken van je boodschappen. Ook Lidl heeft een uitgebreid assortiment met plantaardige alternatieven.

Kies andere maaltijdboxen

Wil je bij het anders boodschappen doen gelijk wat meer variëren qua recepten? Probeer maaltijdboxen van bijvoorbeeld Crisp, Hello Fresh of een andere leverancier. Vaak bieden ze je de keuze voor een vegetarisch of plantaardig weekmenu, voor 3, 5 of 7 dagen. Je eet afwisselender en je bent door het weglaten van vlees en zuivel soms nog goedkoper uit ook!

De markt

Een aloude truc maar wie op de markt koopt, loopt vaak alleen langs een of twee kramen en weerstaat alle verleidingen die een supermarkt biedt. Wen je aan om te starten bij de groentekraam en sla groot in, het is vaak ook gelijk goed voor de portemonnee.

Bonusvegan

Op de website Bonusvegan.nl vindt je per week de plantaardige aanbiedingen in elke supermarkt. Handig om af en toe wat groter in te slaan als er bepaalde producten zijn die je graag koopt.