Artikelen

Deze mensen gingen je voor, lees meer over hun beweegredenen en zoektocht.

Milieu en klimaat

5x recepten met dé ingrediënten van de lente door Fork Ranger

Koken met seizoensgebonden ingrediënten is niet alleen beter voor de planeet, het is ook nog eens lekkerder én betaalbaar. Daarom delen we elk seizoen weer de inspirerende recepten van Fork Ranger.
Gezondheid

Feit… of gekkigheid: mythes rondom vlees en zuivel

Door middel van animaties schetsen we herkenbare situaties waarbij we uit hebben gezocht: is dit feit... of gekkigheid?
Praktische tips

3x recepten voor De Nationale Week zonder Vlees en Zuivel

Het is zover: De Nationale Week zonder Vlees & Zuivel is aangebroken. We mogen 3 plantaardige recepten met je delen om het je nog makkelijker te maken.
Lili Genee Gezondheid

Het kantelpunt van… Lili Genee Pirayesh

De meeste mensen krijgen onvoldoende voedingsstoffen binnen. Mijn tip zou zijn om vandaag nog te beginnen met het eten van meer groenten, zaden en (zoete) aardappelen.
Praktische tips

Tips: handige websites met de lekkerste plantaardige recepten

Van de smaakvolle Indiase keuken tot birria taco’s met 3D-geprint vlees; bij deze restaurants zou zelfs de vleeseter het liefst elke week een tafel bezet willen houden.
Drie bordjes met plantaardig eten van The Old Soul in Amsterdam Praktische tips

RestauPlant tips: 5 vegetarische restaurants waar een vleeseter enthousiast van wordt

Van de smaakvolle Indiase keuken tot birria taco’s met 3D-geprint vlees; bij deze restaurants zou zelfs de vleeseter het liefst elke week een tafel bezet willen houden.
Paddenstoelen pakketjes Milieu en klimaat

7 feestelijke plantaardige recepten van Fork Ranger

Fork Ranger’s lekkerste plantaardige recepten voor de feestdagen. Wat ons betreft dé manier om je gasten kennis te laten proeven hoe lekker én feestelijk plantaardige gerechten kunnen zijn.
Kerstcadeautje in dennentakken Praktische tips

3 inspirerende cadeautips voor de feestdagen

We selecteerden drie cadeaus die net wat leuker zijn om te geven (en krijgen) dan de standaard presentjes.
Bordje groenten op houten tafel Praktische tips

RestauPlant tips: 4x supersmaakvol plantaardig uiteten

Plantaardig uiteten betekent al lang niet meer dat je bent toegewezen aan een net iets te dure karige salade of een broodje avocado. We besloten een paar van de lekkerste...
Lucas Metsaars voor een grijze achtergrond Gezondheid

Het kantelpunt van… Lucas Metsaars

Veel mensen zijn bang om te weinig eiwitten binnen te krijgen, vooral fanatieke sporters, maar de meeste Nederlander eten eerder te veel dan te weinig eiwitten.
Eetcafé met veel stellagekasten en verschillende tafeltjes met bezoekers Praktische tips

RestauPlant tips: 5x lekker, betaalbaar en plantaardig uiteten

We besloten een paar van de lekkerste plantaardige restaurants te verzamelen, die ook nog eens betaalbaar zijn.
Gezondheid

Het kantelpunt van… Sandra Ysbrandy

Met mijn workshops en recepten wil ik mensen aanmoedigen om niet die ongezonde, kant en klare vegaburgers te kopen als vervanging van vlees, maar met groenten aan de slag te gaan. Dan wordt koken en eten echt een feestje.
Carlijn Wagenaar op een balkon Gezondheid

Het kantelpunt van… Carlijn Wagenaar

In Nederland zijn 10 miljoen mensen chronisch ziek en het merendeel daarvan kan worden voorkomen of zelfs genezen met een plantaardig voedingspatroon.
Chef-kok Steven Klein Neijnhuis op een zwarte achtergrond met blauwe koksbuis. Milieu en klimaat

Het kantelpunt van sterrenchef Steven Klein Nijenhuis 

Het is een sport om lekkere en lokale plantaardige alternatieven te vinden.
Wikke Repko in een tuin Milieu en klimaat

Het kantelpunt van… De Nederlandsche Bank

DNB ziet klimaatverandering als een risico voor het financiële systeem en vraagt financiële instellingen om zich goed voor te bereiden op deze transitie. Dan kunnen we zelf natuurlijk niet achterblijven.
Lin en Wang voor restaurant De Oude Plek in Rotterdam Gezondheid

Het menu van…

Het klimaat, dierenleed of je gezondheid: de reden om je menu aan te passen kan voor iedereen anders zijn. We gingen het land in, op bezoek bij mensen die op hun eigen manier stappen zetten richting ander menu, om een gezondere planeet voor mens en dier te realiseren. Met één overeenkomst: een succesvolle uitkomst.
Wendy Walrabenstein naast een fruitschaal in een overwegend witte keuken Gezondheid

Het kantelpunt van… Wendy Walrabenstein

Uit elk onderzoek dat ik las kwam naar voren dat meer plantaardig eten veel gezonder is.
Illustratie van slager met varkens, koeien en kippen en bloederig mes. Dierenwelzijn

De Eerlijke Slager

In deze campagne met een fictieve, eerlijke slager draaiden we het eens om. Wat nou als je wel alle achtergrondinformatie kreeg bij de producten die je koopt. Zou je dan andere keuzes maken?
Gemeenteraadslid Ria Strik voor een grijze muur Dierenwelzijn

Het kantelpunt van… Ria Strik (raadslid PvdD Maastricht)

Natuurlijk moet het niet bij die ene week blijven. Met de wethouder heb ik onder meer besproken om het standaard assortiment uit te breiden en de vegetarische optie tijdens raadsavonden altijd helemaal plantaardig te maken.
Dierenwelzijn

Het kantelpunt van… Froukje

Ik vind dat er respectloos en harteloos met de levens van dieren wordt omgegaan. Het massale van de vleesindustrie staat me dan ook enorm tegen.
Annelies van Hierden (food manager HEMA) voor een wand van tompouce Milieu en klimaat

Het kantelpunt van… Annelies van Hierden (HEMA)

Hema wil er voor iedereen zijn. Juist daarom denk ik dat Hema een grote rol kan spelen in de transitie naar een betere balans tussen dierlijke en plantaardige producten. We willen een keuze bieden en het stap voor stap doen, samen met onze medewerkers en met onze klanten.
Dierenwelzijn

Het kantelpunt van… ecoloog en reptielenexpert Sterrin Smalbrugge

Ik confronteer mensen niet met wat ze eten. Alleen als mensen vragen waarom ik geen dieren eet, vertel ik hen dat.
Dierenwelzijn

Het kantelpunt van… worstenmaker Samuel Levie

Als we vleeseters zo ver weten te krijgen om wekelijks 1 dag minder vlees te eten en in plaats van 100 gram, slechts 70 gram, kunnen we de vleesconsumptie met 40% verminderen. Zo kunnen we de grootste slag slaan.
Portretfoto van Chatilla van Grinsven met krullen en zwart jack. Gezondheid

Het kantelpunt van… oud-profbasketbalster Chatilla van Grinsven

Mijn coaches geloofden niet per se in de positieve effecten van plantaardig eten. Voor mij was het glashelder.