Artikelen

Deze mensen gingen je voor, lees meer over hun beweegredenen en zoektocht.

Praktische tips

Hoe houd ik het gezellig tijdens de feestdagen?

December is de maand van de gezellige etentjes, kerstborrels, en andere festiviteiten. Maar ze zorgen soms wel voor de nodige kopzorgen. Want hoe zorg je er nou voor dat iedereen van de familie tevreden is met wat er op tafel staat. En hoe houd je de kerstborrel gezellig? Hieronder vind je een aantal van onze praktische tips om het gezellig te houden tijdens de feestdagen aan de hand van een aantal situaties. Ook handig voor Oud & Nieuw en de nieuwjaarsrecepties die volgen!
Een veld vol boerenkool Praktische tips

5 tips voor moeilijke gesprekken over een plantaardige levensstijl

Als je ervoor kiest om een plantaardige levensstijl te volgen, kan het soms lastig zijn om te praten over je keuzes, vooral als de gesprekken moeilijk worden. Of je nu met familie, vrienden of collega's praat, hier zijn vijf handige tips om je te helpen in dit soort situaties. 
Praktische tips

Ik wil minder zuivel gebruiken

Melk is goed voor elk? Vergeet het maar, helaas zijn de meeste zuivelproducten veel minder goed voor jou en de dieren dan algemeen bekend. Je kan er meer over lezen in ‘waarom een nieuw menu’. Wil je gelijk beginnen met minder kaas, melk en yoghurt? In dit artikel lees je onze praktische tips.
Praktische tips

Ik wil anders uit eten

Overal in Nederland zijn fantastische restaurants te vinden met vegetarische gerechten of zelfs een volledig plantaardig menu. Maar hoe vind je ze? We zetten een aantal van onze tips voor je op een rij, van hoog- tot laagcuisine.
Praktische tips

Ik wil anders boodschappen doen

Wat je in je mandje gooit, bepaalt in grote mate je menu. Of je nu graag in de supermarkt komt of juist voor bezorging kiest, er zijn een paar simpele trucs die je helpen bij het aanpassen van je menu en vaker plantaardig te eten. In dit artikel lees je onze boodschappentips.
Praktische tips

Ik wil minder vlees en vis eten

Wat je reden om te minderen ook is, je hoeft je menu niet gelijk radicaal om te gooien. Minder vlees en vis eten gaat voor veel mensen het makkelijkst wanneer ze niet radicaal stoppen maar beginnen met kleine stapjes. In dit artikel vind je hiervoor een aantal manieren. Maak je je zorgen of je wel de juiste voedingsstoffen binnen krijgt of heb je andere vragen voor je wilt starten? Bekijk dan de veelgestelde vragen op ‘hoe begin ik’.
Praktische tips

Ik wil een challenge doen

Voor sommige mensen werkt het goed om te starten met een uitdaging in een bepaalde periode, zoals het bekende dry January waarin je een maand lang geen alcohol drinkt. Ook om meer vegetarisch en plantaardig eten zijn er zogenaamde ‘challenges’, we zetten er hier een aantal voor je op een rij.
Praktische tips

De eerste stappen naar een nieuw menu voor… de horeca

Gedreven door principes of uit een behoefte naar gezonde voeding zal ook jouw gast vaker willen kiezen voor een vegan gerecht. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de mensen ook in de horeca plantaardig wil eten en verrassende nieuwe smaken ontdekken. Hoe speel jij daar als horecaondernemer het beste op in, zonder dat je allemaal ingewikkelde processen in je keuken brengt?