6 feestelijke plantaardige recepten van Fork Ranger
Er zijn verschillende beweegredenen om je menu te willen veranderen, en verschillende manieren om dit te doen. Wil je duurzamer eten, dan is Fork Ranger er om je te informeren en motiveren. Fork Ranger laat je ontdekken hoe je eet voor het klimaat en hoe je het in de praktijk brengt met makkelijke recepten. Ook fijn: je kunt er kennis mee maken door middel van hun gratis app.
Fork Ranger heeft inmiddels ook meer producten gelanceerd om je te helpen duurzamer te eten, zoals een seizoenskalender, een (kook)boek en onlangs nog een gezelschapspel: Leftover Legends.
Fork Ranger’s recepten
Aangezien eten een hoofdrol speelt tijdens de feestdagen, mogen wij Fork Ranger’s lekkerste plantaardige recepten voor de feestdagen delen. Wat ons betreft dé manier om je gasten kennis te laten proeven hoe lekker én feestelijk plantaardige gerechten kunnen zijn.
Knapperige buideltjes gevuld met paddestoelen
Krokante buideltjes met een explosie van romige paddenstoelensmaak. De salsa ai funghi geeft een lekkere tomaten-twist maar deze bundels zijn ook lekker zonder. Als je een familielid hebt die niet van de textuur van champignons houdt, zou dit recept prima moeten zijn, want je snijdt de champignons heel fijn.
Lasagne met walnoten
Lasagne heeft geen vlees nodig om vullend te zijn. Dit is het bewijs met een lekkere tomatensaus met champignons en walnoten. De andere romige laag met spinazie brengt het mooi in balans. Ik beloof je dat je het vlees niet eens mist.
Risotto met venkel
Een goede risotto maken is niet altijd even makkelijk, maar wel ontzettend lekker. Het bereiden hoeft niet lang te duren, maar vraagt wel jouw voortdurende aandacht. Het is waardevol om een goede kwaliteit ingrediënten te kopen, vooral voor de bouillon en de rijst.
Hartige preitaart met linzen
Traditiegetrouw wordt in de Hollandse keuken hartige preitaart gemaakt met ham, maar deze vegaversie heeft een uitgebalanceerd smaakpalet dankzij de walnoten, zongedroogde tomaatjes en feta. Door gebruik te maken van sojaroom bevat deze quiche weinig zuivel. En er is geen kans dat er eten wordt weggegooid, want het is altijd heerlijk bij de lunch de volgende dag!
Pompoen gevuld met Cranberry rijst
Een echte blikvanger vol winterse smaken. Geroosterde flespompoen is op zichzelf al heerlijk, maar gevuld met de zoete en nootachtige smaken van de rijst verandert het in een feestelijke kerstmaaltijd. Hoewel er verschillende stappen zijn, is het geen moeilijk recept om te maken. Je zou de pompoen een dag van tevoren kunnen bereiden en dan op eerste kerstdag kunnen roosteren.
Geroosterde witlof met honing
Het dreamteam van geitenkaas, honing en walnoten geeft de perfecte balans voor de bittere smaak van witlof. Je hoeft alleen maar alle ingrediënten te snijden en bereiden en dan te wachten tot de oven zijn werk doet. Als je dit recept voor 4 personen maakt, heb je misschien twee ovenschalen nodig.
Appel Peer Crumble met gekarameliseerde cashewnoten
Een klassiek dessert dat nooit teleurstelt. De warme crumble en het smeuïge, zachte fruit geserveerd met vanille-ijs is een hemelse match. En om het een extra kerstgevoel te geven, serveren we het met gekarameliseerde cashewnoten.
Heb je recepten die je met ons wil delen? Stuur ze via info(at)MenuNL.nl